Ga jij deze vakantie voor het eerst vliegen? Maak je geen zorgen! Wij zetten een paar tips op een rijtje zodat je helemaal voorbereid bent op je vlucht.

  1. Trek kleren aan die comfortabel zitten. In het vliegtuig heb je niet zoveel beenruimte en dan is het fijner om bijvoorbeeld een chille joggingsbroek aan te hebben. Anders kan je broek na een tijdje nogal gaan knellen.
  2. Tijdens het opstijgen en landen kan je last krijgen van je oren. Neem kauwgom mee zodat je kaken in beweging blijven. Probeer je oren weer open te krijgen door te gapen of te slikken, dat helpt al een hoop!
  3. Neem een boek, koptelefoon of MEIDEN magazine mee in het vliegtuig. Zo kom je de tijd door zonder dat je jezelf een seconde verveelt.
  4. Vergeet niet om zelf eten mee te nemen. Ze verkopen ook eten in het vliegtuig, maar het is altijd fijn om zelf iets lekkers bij je te hebben.
  5. Als je zenuwachtig bent om te vliegen: denk aan de leuke dingen die je gaat doen als je op je bestemming aankomt! Lekker zwemmen in de zee en heel veel ijsjes eten. Klets er alvast over met je moeder of broertje, dan denk je niet aan het vliegen.

Meer vakantie tips: