Ga je niet op vakantie maar je besties wel? En heb je het strand en het zwembad nu wel gezien? Met deze 7 tips heb jij een super zomer! 

1. Schrijf je eigen boek

Je hebt vast wel een boek gelezen waarvan je denkt: dit is cool! Waarom probeer je het niet zelf? Een eigen thriller of romantisch liefdesverhaal schrijven is super tof als je zelf de personages bedenkt. Tip: Bedenk eerst het einde van je verhaal en werk dan naar het begin van je verhaal. De titel bedenk je als laatste omdat je dan precies weet waar het verhaal over gaat.  Kijk even op deze website voor tips!

2. Huisdier fun

Heb je een huisdier? Maak dan een tof Instagramaccount aan voor je lieve knuffelvriend. Maak allemaal gekke foto’s en bewerk ze met coole effecten. Kijk eens naar het Instagramaccount: Marnie the dog. Een super bekend hondje! Probeer eens wat foto’s na te maken met je eigen huisdier en wie weet is hij straks wel wereldwijd bekend!

3. Maak een plakboek

Een plakboek van jou en je bestie! Zodat als zij terug komt van vakantie je het haar kan laten zien. Dat zal ze super tof vinden! Tip: Ga met je ouders naar bijvoorbeeld de HEMA of Kruidvat en laat je foto’s met je besties afdrukken. Koop ook meteen een super gaaf fotoboek die je zelf kunt versieren. Plak de foto’s in het boek en schrijf erbij waar het was, wat jullie aan het doen waren, of wat er zo leuk was aan die dag! Kijk voor tips even bij Girlscene! 

4. Lees het MEIDEN zomerboek

In dit lekker dikke boek vind je allerlei leuke verhaaltjes, knutsels, recepten, puzzels en spelletjes. Zo verveel jij je geen seconde! Ook op deze website staan veel leuke recepten en knutsels. Met de handige stappenplannen is niets te moeilijk en heb jij straks super toffe spulletjes.

5. Kleding sale

Ruim je kast op en maak een stapeltje met kleding die je eigenlijk al een of twee jaar niet meer draagt. Probeer deze te verkopen op bijvoorbeeld United Wardrobe (overleg dit wel eventjes met je ouders!). Of doneer ze aan het goede doel. Zo heb je weer een lekker opgeruimde kast en is er volop plek voor nieuwe dingen!

6. Maak een bucketlist

Schrijf 20 dingen op die je nog super graag zou willen doen aankomend schooljaar. Denk aan een kunstschaats les nemen als het winter wordt. Of een keertje paardrijden? Bedenk wat jij super tof vindt om te doen en maak je eigen bucketlist. Kijk voor ideetjes eens naar deze 12 tips van MEIDEN.

7. Kamperen in de tuin

Wat is er nu toffer dan een tentje opzetten en net doen alsof je in de jungle van Afrika bent?! Doe dit samen met je broer of zus of sleep desnoods je moeder of vader mee het tentje in! Lekker marshmallows roosteren en enge verhalen aan elkaar vertellen. Hier vind je leuke ideeën voor een kampeeravondje.

Beeld: 123rf, Instagram