Het is weer zo ver.  Je kleding ligt verspreid door je hele kamer en je kunt je huiswerk nergens meer vinden. Tijd om orde te scheppen en te voorkomen dat het een nog grotere troep wordt!

Tip 1: Opruimdag

Spreek voor jezelf af wanneer jij je kamer opruimt. Maak hier elke week een vaste dag van zodat het echt netjes blijft. Vraag bijvoorbeeld ook aan je moeder of ze je er aan kan herinneren. Zo vergeet je het niet.

Tip 2: Vuile was

Zorg dat je een wasmand op je kamer hebt staan om je vieze kleding in te doen. Dan slingert het niet overal rond. En zo raakt het ook niet in de war met je schone kleding.

Tip 3: Kledingrek

Gooi jij die stapel opgevouwen kleren gewoon maar ergens neer? Om te voorkomen dat het gaat kreukelen kun je alles aan een kledingrek hangen. Staat opgeruimder en ziet er ook heel gezellig uit!

Tip 4: Bakjes

Voor een echte opgeruimde look kun je bakjes of dozen gebruiken om je spullen te bewaren. Koop ze in je favoriete kleur of maak ze zelf. Het geeft echt een ander gezicht als je je kamer binnenkomt.

Tip 5: Vaste plek

Maak er een gewoonte van om iets wat je gebruikt hebt weer netjes terug te leggen. Geef alles een vaste plek zodat het makkelijk te vinden is. Zo ben je minder lang aan het zoeken naar je spullen.

Beeld: Disney

Meer leuke tips: